5 steder du skal støvsuge oftere

0
1224

Det er ikke en overdrivelse at sige de fleste af os kun støvsuger gulvet og gulvtæpper, når der bliver støvsuger i hjemmet. Dette er dog en stor fejl og du skal være være omhyggelig ved støvsugning.

Der er mange andre stedet i hjemmet som har godt af at blive støvsuget, da det ikke kun er gulvene der bliver fyldt med støv. Hvis du ikke støvsuger disse steder, så kan du risikere at bakterier, mider og andet farligt kan påvirke dit helbred negativt og i sidste ende gøre dit hjem et farligt sted at opbevare sig

Vi har snakket med Julie fra Danmarks største støvsuger side og fået hende til at give nogle gode råd.

1. Inde i skuffer

Skuffer er formentlig ikke det første sted du tænker på at støvsuge, da skuffer generelt er rene. Skufferne kan dog hurtigt blive fyldt med støv i bestemte sæsoner, så prøv at rengøre dem så ofte som muligt.

Støv kan hurtigt sprede sig videre ind i tingene nede i skuffen som eksempelvis ind i dit tøj. Dette kan resultere i at der danner sig lufte i tøjet og i værste tilfælde kan du få irriteret hud.

Det er endnu vigtigere at rengøre skuffer i køkkenet, da disse også kan indeholde krummer fra maden. Dette kan hurtigt danne grobund for voks af bakterier.

2. Persienner og gardiner

Støv kan hurtigt sætte sig på persienner og gardiner. Dette er bestemt ikke godt, da støvet hurtigt kan cirkulere rundt i et rum, hvis man har åbent vindue, hvilket kan give problemer for støvallergikere. Det anbefales derfor at du støvsuger dine persienner med et mindre mundstykke.

3. Madras

Du vasker løbende dit sengetøj for at holde det rent i soveværelset, men tænker du nogensinde på også at holde din madras ren? Brug gerne din støvsuger turbomundstykke til at rengøre madrassen, der samler sig mere støv end du lige tror her. Det behøver ikke at være et ugentlig job, men sørg for også at give madrassen en tur jævnligt.

4. Under sengen

Bare fordi du ikke kan se det, behøver det ikke at at betyde at det ikke er der. Dette er faktisk det motto, som du skal tænke på når du støvsuger hjemmet generelt. Støv og snavs kan hurtigt samle sig under møbler, hvilket kan irritere støvallergikere. Der er bestemte støvsugere som er særligt gode til at nå under sengen, et eksempel på dette er dyson v10 absolute som slet ikke har nogen ledning monteret på sig.

5. Sofaen

At støvsuge din sofa ugentlig er til gengæld noget som du skal gøre, også selvom du ikke kan se støven. I sofaen opholder man sig meget, og dette gør også at der samler sig meget støv og snavs. Der kan hurtigt komme hundehår, snavs og bakterier ind i puderne og disse skal derfor støvsuges ekstra meget.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here