Er du klar til en stemmeaktiveret fremtid?

Er du klar til en fremtid, hvor hvert eneste ord, du siger, bliver registreret og gemt? Hvor algoritmer med kunstig intelligens analyserer dine talemønstre for at lære alt om dig?

Denne fremtid er allerede her. Og den er drevet af stemmestyrede enheder som Amazon Echo og Google Home.

Læs alt om Cupoconcept her.

Disse enheder lytter konstant til vores samtaler og venter på, at vi siger det “vågne ord”, der udløser, at de begynder at optage. Når de er i gang med at optage, sender de vores stemmedata til skyen, hvor de gemmes for evigt.

Det virker måske ikke som en stor ting. Men det er det. Denne teknologi repræsenterer et massivt skift i den måde, hvorpå vi interagerer med verden omkring os. Og den har store konsekvenser for vores privatliv og sikkerhed.

Her er hvorfor du bør være bekymret over stigningen af stemmestyrede enheder.

1. De lytter altid

Har du nogensinde haft en samtale med en person, og har du senere fået den samme samtale vist sig i dit Facebook-feed? Eller har du fået en annonce for et produkt, som du lige talte om, vist på din skærm?

Hvis ja, har du oplevet kraften i big data. Og de stemmestyrede enheder, som vi bruger, indsamler store mængder af dem.

Disse enheder er designet til altid at lytte. Det er sådan, de fungerer. De venter konstant på, at vi siger det “opvågningsord”, der udløser, at de begynder at optage. Og når de er i gang med at optage, sender de vores stemmedata til skyen, hvor det gemmes for evigt.

2. De udgør en sikkerhedsrisiko

Stemmestyrede enheder udgør en sikkerhedsrisiko. Det skyldes, at de kan bruges til at aflytte vores samtaler.

I 2017 viste forskere fra University of Electro-Communications i Tokyo, at de kunne bruge en stemmestyret enhed til at udspionere en persons samtaler fra op til 6 fods afstand.

Og i 2019 viste forskere på Northeastern University, at de kunne bruge Amazon Echo- og Google Home-enheder til hemmeligt at optage vores samtaler og sende dem til tredjeparter.

3. De kan bruges til at spore vores bevægelser

Stemmestyrede enheder kan også bruges til at spore vores bevægelser. Det skyldes, at de konstant lytter efter “vågn -op ord.”

Når vi bruger stemmestyrede enheder, efterlader vi et spor af brødkrummer, som kan bruges til at spore vores bevægelser. Dette er et problem for privatlivets fred, fordi det kan bruges til at opbygge et detaljeret billede af vores daglige rutiner og vaner.

4. De kan bruges til at udspionere os

Stemmestyret udstyr kan også bruges til at udspionere os. I 2016 brugte FBI en Amazon Echo-enhed til at aflytte en person, der var mistænkt for at planlægge et bombeangreb.

Og i 2019 blev det afsløret, at den amerikanske regering har brugt Google Home- og Amazon Echo-enheder til i hemmelighed at optage vores samtaler og sende dem til tredjeparter.

5. De bliver hele tiden klogere

Stemmestyrede enheder bliver hele tiden smartere. De er drevet af algoritmer med kunstig intelligens, der hele tiden lærer.

Disse algoritmer analyserer vores talemønstre for at lære alt om os. De kan finde ud af vores alder, køn og oprindelsessted. De kan endda registrere vores følelser.

Dette er et problem for privatlivets fred, fordi det betyder, at disse enheder kan bruges til at indsamle følsomme oplysninger om os uden vores viden eller samtykke.

6. Vi ved ikke, hvem der har adgang til vores data

Når vi bruger stemmestyrede enheder, giver vi virksomheder som Amazon og Google adgang til vores private samtaler. Men vi ved ikke, hvem der ellers har adgang til disse data.

Det er muligt, at regeringen kan bruge disse apparater til at udspionere os. Og det er også muligt, at hackere kan få adgang til vores taledata.

7. De bliver mere og mere almindelige

Stemmestyret udstyr bliver mere og mere almindeligt. I 2018 var der anslået 2,5 milliarder stemmestyrede enheder i brug rundt om i verden. I 2025 forventes dette tal at stige til 8 milliarder.

Det er bekymrende, fordi det betyder, at disse enheder vil få en stadig større indvirkning på vores privatliv og sikkerhed.

Find Oister mobil rabatkoder her.