Moderne ‘Gumno’ Hus i Kroatien

0
2358

Da det kreative hold hos Turato Architects fik udfordringen om at bygge en gammel ”gumno” (traditionel landbgrugssted i Kroatien, hvor der bliver tærsket korn), så tog de udfordringen op og resultatet er i den grad blevet spektakulært. ”Gumno huset”, som den bliver kaldt, er en original moderne bolig med et samlet areal på 930m2, hvor der i øjeblikket bor et ægtepar og deres to voksne børn.

I planlægningsprocessen af huset blev det besluttet at gumno, sammen med den cirkulære stenmur skulle være essensen af byggeriet. Den store tilknyttede have, indkørsel, frugtplantage og olivenlund skulle udgøre en form for moderne park, et hyggeligt sted hvor familien kunne mødes med deres gæster, venner og andre.

Ifølge arkitekterne består gumno-huset af tre forskellige funktionelle områder. Det første sted er en massiv, rustik kælder, som tjener som lagerplads for vin, olie og sammenkomster. Det andet rum er en stor og rummelig stue, hvor familien blot kan slappe af. Slutteligt er der det tredje område, som er et sted med en stor pool og en uundværlig udsigt over havet. På toppen af huset er der fire hjørner, hvor der kan være eksempelvis en solseng, så der er et roligt hjørne til hvert medlem af familien.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here