Det er vigtigt at have en madras, der passer til dig

Langt de fleste mennesker tilbringer rigtig meget tid i sengen. Søvn er ekstremt vigtigt. men det skal være en god søvn. Altså du skal være tilpas i din seng, og kroppen skal kunne hvile på en god måde. Derfor skal du have en madras, der passer til din krop. Du vil få rigtigt meget ud af research inden du køber.

Hvorfor skal vi have søvn?

Det er ikke helt klarlagt. Altså hvorfor vi rent fysisk skal have søvn. Men det er påvist at god søvn styrker vores immunforsvar, det styrker vores hukommelse og det forebygger angst, depression, stress og meget andet. Med andre ord: Søvn er godt for din daglige trivsel, og noget som vi alle bør have fokus på. Du får ganske enkelt en bedre dagligdag med god søvn.

Den rigtige madras

Hvilken fasthed du skal vælge til din madras afhænger af mange ting. Det er selvfølgelig vigtigt, at du mærker efter og prøver forskellige slags hårdheder inden du beslutter dig. Men du skal også sætte dig ind i hvilken slags madras, der passer til den vægt du har. For vægten har forskellige indflydelse på hvilken sammensætning af fjedre du bør vælge. Metoden pocket fjedre er at foretrække hvis du vejer mindre end 95 til 100 kg, mens dem der vejer mere end 75 kg bør vælge faste fjedre. Dem der vejer mere end 100 kg bør kigge på Multipocket fjedre madrasser.

Skal du have dobbeltmadras?

Det hænger selvfølgelig ofte sammen med om du bor alene eller om du har en kæreste. Men du skal finde ud af om du bar brug for en dobbeltmadrasse eller en enkelt af slagsen inden du køber din nye madras.
 
Både hvis du søger en dobbeltmadras, der oftest er i 180 x 200 cm eller en enkeltmadras, så er det vigtigt at det er den rigtige i forhold til de behov, som netop du har. Og du skal naturligvis tage hensyn til hvilken seng du har. Har du elevationsseng, så er det en helt speciel slags madras, der skal bruges der. Har du en seng uden bund, så er det en boxmadras, du skal købe.