HTML er standardsproget til oprettelse af websider og webapplikationer. Sammen med Cascading Style Sheets (CSS) og JavaScript udgør det en triade af hjørnestensteknologier for World Wide Web.
Webbrowsere modtager HTML-dokumenter fra en webserver eller fra lokal lagring og gengiver dem til multimedie-websider. HTML beskriver semantisk strukturen af en webside og indeholdt oprindeligt også oplysninger om dokumentets udseende.
HTML-elementer er byggestenene i HTML-sider. Med HTML-konstruktioner kan billeder og andre objekter, f.eks. interaktive formularer, indlejres i den gengivne side. Det giver mulighed for at skabe strukturerede dokumenter ved at angive strukturel semantik for tekst såsom overskrifter, afsnit, lister, links, citater og andre elementer. HTML-sider tilgås og manipuleres via et sæt elementer, der kaldes tags, og som er skrevet med vinkelparenteser. Tags er oftest parvis for at markere starten og slutningen af et element, selv om nogle repræsenterer tomme elementer og derfor ikke er parvis. Det første tag i et par kaldes åbningstag eller starttag, mens det andet kaldes lukketag eller sluttag. Hvert tag har et navn, ofte udtrykt som et akronym.
Sådan lærer du at programmere i HTML
Der er ikke noget svar på dette spørgsmål, da alle lærer forskelligt og i deres eget tempo. Der er dog nogle få generelle tips, der kan hjælpe dig med at lære HTML-programmering:
1. Begynd med at lære den grundlæggende struktur af et HTML-dokument. Dette omfatter dokumenttypedeklarationen, head-sektionen og body-sektionen. Når du har forstået disse grundlæggende elementer, kan du gå videre til at lære mere om de forskellige elementer, der udgør et HTML-dokument.
2. Vær opmærksom på, hvordan din webbrowser gengiver HTML-dokumenter. Dette vil give dig en bedre forståelse af, hvordan HTML fungerer, og hvordan det påvirker en websides udseende.
3. Brug en teksteditor til at skrive din HTML-kode. Dette vil hjælpe dig med at vænne dig til HTML’s syntaks og struktur.
4. Brug en webbrowser til at se din HTML-kode. På den måde kan du se, hvordan din kode påvirker udseendet af en webside.
5. Eksperimentér med forskellige elementer og tags for at se, hvordan de påvirker en websides udseende.
6. Prøv at finde eksempler på veldesignede HTML-sider på nettet, og undersøg, hvordan de er kodet. Det kan give dig nogle ideer til, hvordan du kan lave dine egne veldesignede sider.
7. Endelig skal du ikke være bange for at bede om hjælp, når du er gået i stå. Der findes mange ressourcer online (f.eks. fora, chatrum og IRC-kanaler), hvor du kan få hjælp fra andre.
Læs mere om mobilt bredbånd her.